fbpx

Comfetti

Unieke relatiegeschenken 2020

Elk jaar is het weer een kleine worsteling. Je wil een, eigenlijk, uniek geschenk meenemen als je bij jouw klanten langs gaat. Die fles wijn en een chocolaatje dat is wel een beetje verleden tijd. Ga een keer voor heel iets anders en verras jouw klant!

Ik ben ook uiteraard aan het zoeken naar leuke relatiegeschenken. Het liefst wil ik een cadeautje waar je wat aan hebt en gerelateerd is aan mijn identiteit! Dus daar begon mijn zoektocht. Ik neem jullie in deze blog daarom mee naar mijn ideeën over relatiegeschenken!

Chocolade 2.0

Chocolade is echt een ding tijdens deze feestdagen. We worden er mee volgestopt. Eerlijk gezegd kan je mij er niet speciaal blij mee maken. Wel als de verpakking er zo leuk uitziet dat ik het als inspiratiebron is (haha). Bijvoorbeeld laat een wikkel ontwerpen met een uniek design van jouw bedrijf, bij voorkeur via Tony Chocolony. Dan kan je ook nog een lekkere smaak kiezen. En het is nog eens betere chocolade.

Veelgebruikt product als geschenk

Ga na bij jezelf: wat zijn producten waar je super blij van wordt en wat je niet kan missen in je werk. Bij mij is dat bijvoorbeeld een notitieblok, een app, een waterfles, een fijne pen, een mooie koffiebeker, een hoesje voor om je zadel op je fiets, een geurkaars voor op kantoor, een lippenbalsem voor in je tas, een slinger om een feestje te vieren,

Geef een “virtueel” cadeau of via een collega ondernemer

Je kan natuurlijk ook een cadeautje in de vorm van een dienstverlening doen. Bijvoorbeeld een gratis massage bij een collega ondernemer, een gratis trail van een product, een rondje in een speciale auto (als je autodealer bent), een workshop bij een collega ondernemer of die van jezelf,… je kan het zo gek niet bedenken.

via GIPHY

Gepersonaliseerde relatiegeschenken

Via een handgeschreven kaartje (zo leuk!!) kan je iemand al heel blij maken. Een persoonlijke noot waardeert een ander enorm. Kost iets meer moeite, maar de klant zal hier wel positief verrast over zijn. En laat een eigen kaartje ontwerpen in jouw huisstijl!

Als je helemaal all-in wil gaan dan ga je voor je “beste” klanten een specifiek cadeau uitzoeken dat helemaal past bij degene. Daar kan ik je niet bij helpen, maar wellicht helpen deze vragen je daarbij:

  1. Wat zie je iemand veel gebruiken?
  2. Waar wordt hij/zij vrolijk van?
  3. Wat denk je dat iemand nog mist in zijn/haar werk/leven?
  4. Waar struggled iemand erg mee?
  5. Wat doet degene in zijn/haar vrije tijd?

Regionale producten als relatiegeschenk

In de regio zijn er zat hele toffe bedrijven die jou eventueel aan een uniek geschenk kunnen helpen! Naar welke bedrijven ga je zelf en zijn interessant voor jouw klant(en). Bijvoorbeeld een goede koffie, lekkere theetjes van een lokale winkel, bollen voor in het voorjaar, een Nederlands houten borrelplank met logo, een handgemaakte haarband, een biertje gebrouwen uit jouw stad, een eigen gebakken cake/taart/cupcakes en meer!

En hoe leuk is het om je regio te promoten? I like it!

Ik woon in Zwolle en daar zijn super veel toffe bedrijven en ondernemers, maar waar kan je ze direct vinden? Het blijft daarin een zoektocht. Ik heb een aantal uitgezocht en op een rijtje gezet:

Een uniek branding pakket voor jouw relatie

Wat ik helemaal tof vind is om een linnen tas te ontwerpen en daar allemaal leuke producten in te doen die passen bij mij en mijn bedrijf, zoals donuts, een geurkaars, een notitieboekje, een pen, een telefoonhoesje…. etc. je kan hem zo vol maken als je zelf wil.

Socialable cadeau voor jouw relatie, eigenlijk een goodiebag

Hoe tof is het als ze zo enthousiast zijn over jouw geschenk dat ze de foto delen met hun netwerk. Daar wil je eigenlijk stiekem ook naartoe. Daarom is het vinden van een uniek geschenk zo lastig soms (haha).

Een plant voor op kantoor

Naast dat het helemaal hip is om veel planten in je woon-/werk-/leeftuimte te hebben is het ook heel goed voor het zuurstof gehalte in de ruimte. Daarbij (als je de plant goed verzorgt) gaat hij heel lang mee en blijft het een herinnering! Top toch?

En ben ik er zelf nu uit? Ik denk het wel!

Ga voor een persoonlijk en gezellig cadeau wat jou klant niet snel zal verwachten! Geef iets waar je over wil praten en wil delen met anderen (via social media). Denk daarbij ook na over de duurzaamheid van een product!

Heel veel succes met het zoeken/samenstellen en selecteren van jouw unieke relatiegeschenk!