fbpx

Comfetti

Actief reviews opvragen bij klanten

Wellicht weet je het al, reviews zijn van grote waarde voor jouw bedrijf! Zowel voor je vindbaarheid en natuurlijk voor de verwachtingen van potentiële klanten. Heb jij al reviews ontvangen van jouw klanten? Nee? Dan is er werk aan de winkel! Ja? Dan heb je al goede stappen gemaakt!

Wist je dat je door actief te vragen naar reviews, je sneller positieve reviews ontvangt?! Dus doen! Hieronder vind je een aantal mogelijkheden om reviews te verzamelen.

Google Reviews

Google is your friend! Daarom is het super handig om meteen de klant door te verwijzen naar Google pagina. Dat kan door een link te genereren. Deze link moet de locatie code van jouw Google Mijn Bedrijf bevatten. De locatie code plak je achter de onderstaande link. Hierdoor krijg je een link die direct aangeeft om een review te schrijven. Super efficiënt! Dit is bijvoorbeeld die van mij.

https://search.google.com/local/writereview?placeid= + locatie code

“Het aantal Google-recensies en de score worden meegenomen bij de rangschikking van lokale zoekresultaten. Hoe meer recensies en positieve beoordelingen, hoe beter de positie van een bedrijf waarschijnlijk is in de lokale zoekresultaten.”

Hoe kan je deze reviews verzamelen?

  1. Genereer een link met jouw locatie code (‘Place ID’) die je in Google Maps kan vinden.
  2. Stel een mooie toegankelijke mail (voorbeeldmail) om met de link naar het plaatsten van een review.
  3. Stuur eventueel een bedankje (kaartje) via de post wanneer het een hele mooie review is.

Facebook Reviews

We leven eenmaal in een maatschappij waarbij social media niet weg te denken is. Daarom is het natuurlijk voor reviews ook een hele mooie plek! Hier is het laagdrempelig om een review achter te laten op jouw Facebookpagina. Maar. Facebook is niet voor iedereen dé plek om actief op te zijn. Is het wel een medium voor jou? Vraag zeker jouw volgers om een review achter te laten.

Voordelen van het verzamelen van reviews

  • Meer bestellingen/aanvragen door meer consumentenvertrouwen
  • Je ontvangt waardevolle feedback en tips van klanten
  • Het geeft je nieuwe inzichten
  • Betere locale vindbaarheid
  • Beter inzicht in wat de klanten van jou en/of producten vinden

Grote tip!

Vergeet je klanten niet te bedanken voor het plaatsen van een review, want het kan jou heel veel meer brengen!