fbpx

Comfetti

Personal Branding

Heb jij het al gehoord? Personal branding? Ja, dat werkt momenteel super goed op social media. Iedereen past het toe… Maar hoe? En wat houdt het nou precies in?

Personal branding het begrip

Wanneer ik op Google zoekt is de eerste hit van Carrièretijger. Zij omschrijven het als volgt:

Personal branding is het jezelf als merk presenteren aan anderen, waarbij je positieve beelden en associaties oproept. Je gebruikt je persoonlijkheid, kennis en ervaring om je te onderscheiden van anderen. Je laat je werkgever en je klanten zien wie je bent en waar je voor staat.”

Dus.. Je laat je zelf, JIJ, jouw zien als merk. Ik neem mijzelf even als voorbeeld. Ik heb mij als bedrijf in de markt gezet, met als naam Comfetti (wil je helemaal personal gaan, ga dan voor je eigen naam). Vervolgens vertaal je jouw dienst/product/probleem in jouw verhaal. Je deelt jouw mening, jouw ervaringen, jouw inspiratie, jouw problemen, jouw struggles.

Mensen doen zaken met mensen. We vinden het helemaal fijn als we diegene al een beetje kennen. En daar is social media het perfecte middel voor in combinatie met andere middelen. Bijvoorbeeld events zijn ook helemaal hot, en maak het dan vooral ook persoonlijk en gezellig!

Ikigai, kan je helpen

Een leuk model om te gebruiken is: ikigai. Schrijf alles wat van toepassing is op jou, bij de verschillende onderdelen. Waar houd je van? Wat heeft iemand/iets/de wereld nodig? Waar kan je voor worden betaald? Waar ben je goed in? Ikigai gaat echt om de dingen die je heel graag doet en waar je gelukkig van wordt. Dat kan je meenemen in jouw social media strategie.

Groter bedrijf en personal branding?

Je hebt personeel in dienst en je wil wel persoonlijk merk uitstralen. Er zijn verschillende manier om te kiezen voor personal branding. Jij (of 1 persoon) kan het gezicht zijn van het bedrijf en het bedrijf uitstralen. Daarnaast kan je ook het team (indien zij daarmee akkoord zijn) delen en hen het bedrijf uit te stralen. Dit is een keuze!

Eigen fotografie

Een heel groot onderdeel van personal branding is eigen fotografie. Dit is de basis van al jouw content. Daarbij spreken foto’s boekdelen naast video. Ook versterkt het jouw verhaal. Maak daarom eigen foto’s die ook JOUW uitstralen. Je kan het echt allemaal zelf maken (en dat is haalbaar), maar wil je professionele foto’s? Huur dan iemand in die jou daarbij kan helpen. En geloof mij, het is ook echt heel leuk!!

Ga jij personal branding inzetten?

Durf je het aan? Jezelf met de wereld te delen en connecties te maken?