fbpx

Comfetti

Adverteren op Pinterest

Het is bijna zover, een van de grootste zoekmachines van tegenwoordig heeft binnenkort de mogelijkheid om te adverteren! Even dacht ik dat het al kon, want ik zag ads op Pinterest. Ik wilde al aan de slag, maar de knop “maak een campagne” was er nog niet. Even contact opgenomen met Pinterest en het klopt dat ik nog geen knop heb. Momenteel zijn ze pilots aan het draaien met de grotere bedrijven, dus we moeten nog even wachten. Wanneer het precies mogelijk wordt, is nog niet bekend.

Groeiend platform

3,5 miljoen mensen in Nederland zijn actief op dit medium. Dit zijn weer 500.000 meer dan 2018! Pinterest hoort bij de meest groeiende platformen samen met Instagram (20%). Tja visueel he! We willen allemaal plaatjes en video’s zien met een verhaal.

© Marketingfacts

Kennisdeling is hot!

Als het dan niet gaat om visuele gesprekken, spreken we met elkaar en inspireren we elkaar door video en foto’s. Op Instagram zie je nu veel mooie persoonlijke foto’s met een best een lange beschrijving of lang verhaal erbij. Lees jij deze verhalen? Ik vind het juist erg leuk wanneer mensen meer vertellen dan alleen # of een zinnetje. Zo kom je meer te weten over het bedrijf of de persoon die je volgt, want je volgt iemand niet zo maar. Degene inspireert je en wil je daarom graag leren kennen.

Op Pinterest heb je ook de mogelijkheid om een beschrijving toe te voegen. Veel foodbloggers maken gebruik van deze ruimte om recepten te delen. Of het wordt gebruikt om mensen naar de website te lokken. Maak jij al gebruik van Pinterest en deze beschrijvingen?

Soorten advertenties

In het buitenland is de mogelijkheid er al wel. Deze gegevens hebben ze gedeeld en zijn zichtbaar op Pinterest. Is het je al opgevallen dat ads al wel in je overzicht staan?

Op Pinterest kan je straks verschillende advertenties maken:
• Promoted Pins
• Promoted Video
• Promoted Carousels
• Promoted App Pins

Tja dus nog even wachten

Ja we moeten dan nog even wachten voordat we advertenties op Pinterest kunnen plaatsen, maar ik zit er met smacht op te wachten. Later meer over deze mogelijkheden op Pinterest!

Nog extra tips om zonder Ads meer mensen te bereiken

  • Zorg voor opvallende foto’s. Haal inspiratie van goedlopende accounts;
  • Zorg dat je merk of product in het middelpunt staat;
  • Laat duidelijk zien hoe iemand je product kan gebruiken, je project kan uitproberen. Bijvoorbeeld door inspiratiefoto’s;
  • Laat je logo zien (NIET rechtsonder);
  • Voor een tekstoverlay toe, zodat mensen meer context hebben.

Heb wel geduld, het duurt vaak even voordat je pins verspreid worden. Het helpt wanneer mensen je pin, pinnen!

Let’s pin!

Meer over Pinterest.