fbpx

Comfetti

8 tips over hoe gebruik je Pinterest in 2019?

Pinterest is een van de meest gebruikte zoekmachines naast Google en Youtube. O.a. daarom kan je dit creatieve medium dit jaar niet overslaan. Maar hoe gaan we het gebruiken? Ik neem je mee in de Pinterest wereld van 2019!

Mensen zoeken ideeën en inspiratie op Pinterest. Wat heb jij deze zoekmachine te bieden? Deel jouw kennis en inspiratie via visuele content met een doorlink naar de website. Hieronder geef ik 8 tips voor een goed Pinterest account. Ben je benieuwd naar adverteren op Pinterest? Dan neem ik je graag mee naar een ander artikel.

Tip 1: Gebruik zoekwoorden

Verwerk in de omschrijvingen via een klein stukje tekst waar je mensen op wilt binnenhalen. De meeste mensen vinden jouw content omdat ze op zoek zijn naar inspiratie en informatie. Besteed daarom aandacht aan de omschrijving van de pins. Daarbij zijn de alt-omschrijvingen van de afbeelding ook belangrijk voor je site, maar dus ook voor Pinterest.

Tip 2: Organiseer je borden

Zorg dat je borden logisch gerangschikt en overzichtelijk zijn. Gebruik hierbij een duidelijke afbeelding als omslag, die vertelt waar je bord over gaat. Heb je al een account die je hiervoor gaat gebruiken. Kijk dan kritisch naar de huidige borden. Reorganiseer deze waar nodig. Neem je tijd om goed te bedenken welke borden je gaat maken of gebruiken. Zorg dat je beschrijving en titel duidelijk zijn.

Tip 3: Maak een zakelijk account aan

De voordelen van een zakelijk account zijn: de statistieken, maar ook kan je je website claimen. Zo weet Pinterest dat je een betrouwbare bron bent. Dat heeft alleen maar voordelen voor je vindbaarheid.

Tip 4: Gebruik ontwerp programma’s

Gebruik bijvoorbeeld canva om een mooie omslag te creëren voor je borden, maar ook voor je andere posts. Wanneer deze er aantrekkelijk uitzien worden je berichten sneller gepint. Het is tenslotte een creatief moodboard.

Tip 5: Post regelmatig en consequent

Net als op andere platformen is het belangrijk dat je ook hier regelmatig plaatst. Het is volgens Pinterest beter om af en toe een paar te pinnen dan opeens heel veel. Zorg dus dat je af en toe de tijd neemt om een aantal foto’s toe te voegen aan je account.

Tip 6: Zet je beste borden bovenaan

Jouw mooiste, leukste, bijzonderste borden kan je het best bovenaan zetten. Wanneer bezoekers op jouw profiel kijken, kunnen ze meteen op je top bord klikken. Zorg daarbij voor een veelzeggende en pakkende naam.

Uitgelichte borden instellen op je profiel
1. Klik op … rechts bovenaan Pinterest en open je menu
2. Klik op Instellingen
3. Scroll naar beneden naar de “Profiel” sectie en klik “Bewerken” naast de Uitgelichte borden”
4. Kies tot maximaal 5 borden om uit te lichten
5. Klik op “Bewaren” en sla de instellingen op.

Tip 7: Tijdloze content

Tijdloze foto’s en berichten doen het beste op Pinterest. Denk daarbij goed na wanneer je foto’s plaatst. Zorg dat ze relevant zijn en jaren meegaan. Want de bedoeling is dat mensen jouw foto’s nog lang door zullen pinnen!

Tip 8: Creëer of word actief op groepsborden

Je kan samen met anderen op een groepsbord gaan pinnen over een bepaald onderwerp. Zo kan jij mensen uitnodigen om deel te nemen of jij neemt deel aan iemand anders zijn bord. Hoe leuk is het om samen een bord te creëren. Eerste persoon dat zichtbaar is van de groep is de beheerder. Wil je deelnemen, dan stuur je die een berichtje.

Lees nog meer leuke informatie op Frankwatching.com